Opskriften på Tusindfryd-småkagerne

Småka­ger­ne, der hed­der noget så poe­tisk som Tusind­fryd, er til­sy­ne­la­den­de fra en meget gam­mel opskrift. Ikke noget nyt fusions­køk­ken med inspira­tion fra mole­kylær­bi­o­lo­gi, japansk fiske­ri eller syd­eu­ro­pæ­isk pasta­cir­kus. Det her er fra Far­mors tid.

  • 200 g hve­de­mel
  • 100 g kar­tof­fel­mel
  • 100 g flor­me­lis
  • 2 tsk vanil­lesuk­ker

Oven­stå­en­de ingre­di­en­ser sig­tes sam­men og blan­des efter­føl­gen­de med:

  • 50 g hak­ket cho­ko­la­de
  • 50 g hak­ke­de val­nød­de­ker­ner
  • 50 g hak­ke­de røde og grøn­ne cock­tail­bær
  • 250 g smør

Rul­les til en pøl­se (3–4 cm i dia.) og rul­les ind i køk­ken­film eller bage­pa­pir. Stil­les koldt i 1–2 timer. Skæ­res i 2mm ski­ver (har du en gam­mel Raad­vad rug­brød­s­skæ­rer, så brug den!). Bages ved 200 gra­der i 8–10 minut­ter.

Der er fle­re bil­le­der på ulrik­kold!

54 Replies to “Opskriften på Tusindfryd-småkagerne”

Lukket for kommentarer.